Guvern: Salarii majorate voluntar cu 200 de lei, fără taxe și impozite

Publicat: 05 mai 2022, 11:15, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Guvern: Salarii majorate voluntar cu 200 de lei, fără taxe și impozite

Angajatorii vor putea să majoreze salariile voluntar, cu 200 de lei, sumă care nu este impozitată, potrivit unei ordonanțe pe care o pregătește Guvernul.

Este vorba de Ordonanţa care prevede majorarea voluntară cu 200 lei a veniturilor angajaţilor fără să se plătească taxe şi impozite suplimentare, o măsură de care politicienii au tot vorbit în ultima vreme.

„Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului. Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor. Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie”, a scris pe Facebook Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.