Guvernul a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică a României

Guvernul a aprobat, joi, Strategia de Securitate Cibernetică a României şi Planul de Acţiune 2022-2027.

Conform Guvernului României, strategia de securitate cibernetică reprezintă o ţintă asumată în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR. Noua Strategie de Securitate Cibernetică a României îşi propune să asigure „un nivel ridicat de securitate cibernetică, adaptat noilor provocări generate de entităţi ostile din spaţiul cibernetic”.

„Întrucât un spaţiu cibernetic sigur este atât responsabilitatea statului, prin autorităţile competente, cât şi a sectorului privat şi a societăţii civile, se urmăreşte consolidarea parteneriatului public-privat pentru a se asigura un spaţiu cibernetic mondial, deschis şi sigur”, se arată în comunicat, conform Agerpres.

De asemenea, viziunea Strategiei de Securitate Cibernetică este ca în faţa unei ameninţări cibernetice din ce în ce mai complexe, România să fie capabilă să prevină, să descurajeze şi să răspundă eficient, inclusiv printr-o abordare proactivă, acţiunilor ostile derulate în spaţiul cibernetic împotriva unor ţinte de pe teritoriul României sau al aliaţilor strategici, mai arată Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...