Guvernul a aprobat Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030.

Potrivit Executivului, actul normativ cuprinde Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030 şi Planul de acţiune pentru implementarea acesteia, „documente care definesc cadrul şi priorităţile de dezvoltare a sistemelor de transport inteligente pentru a contribui la creşterea nivelului de siguranţă rutieră, creşterea eficienţei activităţii de transport şi reducerea impactului negativ asupra mediului pentru reţeaua naţională, precum şi interfeţele cu celelalte moduri de transport”.

„Aprobarea Strategiei reprezintă o condiţionalitate stabilită prin PNRR, conform jalonului nr. 65 Aprobarea Strategiei şi planului de acţiuni privind sistemele inteligente de transport (STI), parte a reformei nr. 1 Transport sustenabil, decarbonizare şi siguranţă rutieră din Componenta C4. Transport sustenabil”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...