Guvernul a decis ce se întâmplă cu starea de alertă. Hotărârea se aplică din 13 aprilie

Actualele restricții vor fi prelungite încă o lună, după ce Guvernul a decis acest lucru în ședința de joi. Cu acest prilej a fost dată o Hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență.

La câteva zile după ce a fost decretată, Parlamentul a intervenit și a modificat Hotărârea de Guvern. Judecătorii Curții Constituționale a României au stabilit atunci că este neconstituțional ca Parlamentul să încuviințeze hotărârea guvernului privind starea de alertă.

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor consideră că ar trebui să fie atributul parlamentarilor să ia acest tip de decizii și au propus o inițiativă legislativă în acest sens.

„Deputatul AUR de Galați, Lilian Scripnic (foto), a inițiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă <sine die>. Suntem într-o permanentă stare de alertă. Depunem, la inițiativa lui Lilian Scripnic, un act normativ care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de către Parlament”, a declarat miercuri George Simion, copreședintele AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...