Guvernul a majorat bugetul schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

Guvernul a majorat bugetul total al schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.

Cabinetul Ciucă a modificat, în şedinţa de joi, HG nr. 807/2014.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie – 26 iulie fiind depuse 193 de proiecte de investiţii, unele dintre acestea având valori mari.

“Schema de ajutor de stat are în vedere finanţarea investiţiilor realizate de întreprinderi în active corporale şi necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este susţinerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare. Proiectele de investiţii aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă şi plata unor contribuţii la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde lei”, se arată în comunicat.

2 COMENTARII

 1. Rusia oferă o medalie de erou și 16.000 de dolari femeilor care au 10 copii.

  https://www.cnbc.com/2022/08/18/russia-offers-mother-heroine-medal-and-16800-for-having-10-children.html

  Guvernul rus a anunțat că revine titlul onorific din epoca sovietică „Mama eroină” pentru femeile care au 10 sau mai mulți copii, deoarece se confruntă cu o scădere a populației care s-a accelerat de la invadarea Ucrainei.

  Potrivit unui decret semnat în această săptămână de președintele Vladimir Putin, titlul va fi acordat celor care „naște și cresc” 10 cetățeni ruși, cu o sumă forfetară de 1 milion de ruble rusești (16.645 de dolari) primite când al 10-lea copil împlinește un an.

 2. Războiul nuclear dintre SUA și Rusia ar ucide peste 5 miliarde de oameni – doar din foame, arată studiul.

  https://www.cbsnews.com/news/nuclear-war-5-billion-people-starvation-deaths-study/

  Bilanțul războiului nuclear ar fi instantaneu catastrofal pentru cei care se află în calea imediată a armelor. Dar un nou studiu arată cât de mortal ar fi amploarea unui astfel de război.

  O explozie nucleară ar provoca foamete în întreaga lume, potrivit studiului , publicat luni în Nature Food, deoarece cantități masive de funingine ar bloca lumina soarelui, ar perturba sistemele climatice și ar limita producția de alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...