Guvernul alocă 132,4 milioane pentru teatrele, operele și filarmonicile din țară

61 de instituții publice de spectacole din țară vor primi în total 132,4 milioane de lei, conform unei Hotărâri de Guvern publicate joi în Monitorul Oficial.

Banii provin din cotele defalcate din impozitul pe venit și vor fi utilizate exclusiv pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Cele mai mari sume merg spre Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj (9,73 milioane lei), Filarmonica Moldova „Iași” (6,82 milioane) și Filarmonica de Stat din Mureș (5,92 milioane).

Cele mai puține fonduri ajung la Filarmonica „Lyra George – Cavadia” din Brăila (46.000 lei), Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu (168.000 de lei), respectiv Teatrul Municipal Baia Mare (255.000 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...