Guvernul dă 18 milioane de lei să mai scape câteva școli de veceurile din fundul curții

195 de unități de învățământ, majoritatea din mediul rural, vor primi aproape 18 milioane de lei de la bugetul de stat pentru a rezolva problema grupurilor sanitare din fundul curții.

Guvernul a aprobat miercuri două tranșe, de 10,4 milioane respectiv 7,4 milioane lei „pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unități de învățământ preuniversitar de stat care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Cele mai mari sume au fost alocate către județele Vaslui (3,1 milioane lei), Neamț (3 milioane) și Iași (2,3 milioane lei). Banii vor fi distribuiți prin intermediul  inspectoratelor  școlare județene iar autoritățile  administrației  publice  locale  răspund,  în condițiile legii, de utilizarea sumelor repartizate.

La sfârșitul anului 2019, peste 2.200 de unități de învățământ aveau grupuri sanitare în exterior, fără apă și canalizare.

Județele cu cele mai multe școli care au toalete în exteriorul clădirii erau Vaslui (266), Botoșani (218), Iași (174), Suceava (162), Bacău (153), Dolj (112), Vrancea (105), Olt (79), Buzău (68), Neamț (59) și Gorj (57).

2 COMENTARII

  1. MIERCURI, 10 noiembrie 2021 (HealthDay News) – Aproximativ 900.000 de copii din SUA cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au primit doza inițială de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului în prima săptămână de eligibilitate pentru acea grupă de vârstă, a declarat miercuri administrația Biden.
    Vaccinul Pfizer în doză mică pentru copiii mai mici a fost aprobat pe 2 noiembrie, iar primele doze au fost administrate în unele locații a doua zi, potrivit Associated Press .
    Aproape 20.000 de farmacii, clinici și cabinete medicale administrează vaccinul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Aproximativ 28 de milioane de tineri din această grupă de vârstă sunt eligibili pentru vaccin. Copiii care primesc prima dintre cele două vaccinuri până la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi complet vaccinați până la Crăciun.

    Casa Albă încurajează școlile să găzduiască clinici de vaccinare pentru a facilita vaccinarea copiilor și a cerut, de asemenea, școlilor să împărtășească informații de la medici, oficiali din domeniul sănătății publice și alți „mesageri de încredere” pentru a contracara dezinformarea despre vaccinuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...