Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze. Este trendul european, spune Cîțu. Iar PSD vrea plafonarea prețului la energie

Guvernul analizează plafonarea prețului la gaze. În declarația de miercuri, Florin Cîțu spune: „Este ceea ce văd la nivel european”. Șeful Guvernului a precizat că Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței vor avea discuții cu Comisia Europeană. În paralel, social-democraţii vor depune în Parlament un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie.

În sedința de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețurilor la gaze. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenței vor discuta cu Comisia Europeană. Căutăm cea mai bună soluție pentru această perioadă, în care prețurile au crescut”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

În urmă cu doar două săptămâni, premierul susținea că nu se vor plafona prețurile. „Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile”, declara Cîțu.

Decizia lui Cîțu, influențată de țările europene

În UE sunt mai multe țări care plafonează prețurile. Dacă se plafonează prețurile în UE și rămâne România, ar fi ciudat să fim țara care are cel mai mare preț și să suportăm costurile”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul anunță că a fost discutată în primă lectură o ordonanţă care vizează compensarea preţurilor la energie şi gaz.

Aş vrea să fie completată forma şi schema cu soluţii pentru compensarea clienţilor non-casnici. Până acum, am vorbit de clienţii casnici. Aş vrea să vorbim şi de clienţii non-casnici, în special IMM-uri”, a completat Florin Cîțu.

PSD vrea plafonarea prețului la energie
PSD vrea plafonarea prețului la energie

PSD vrea plafonarea prețului la energie:„Scumpirile vor nenoroci viaţa românilor”

 Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a declarat tot miercuri, că social-democraţii vor depune în Parlament un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie.

PSD va depune astăzi sau mâine un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie în România. Principiile de bază sunt următoare: plafonarea pentru şase luni a preţului, la o medie pe ultimele şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii.

Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, şi o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat „, a spus Tudose, într-o conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...