Guvernul Orban modifică hotărârea pentru starea de alertă pentru a permite redeschiderea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban a ținut ultima ședință de guvern înainte de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură din Parlament în care adoptat mai multe ordonanțe de urgență, printre care și cea pentru redeschiderea restaurantelor și pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, necesar pentru accesarea de fonduri externe.

La începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a anunțat că se va adopta hotărârea pentru prelungirea și modificarea stării de alertă astfel încât să fie permisă redeschiderea instituțiilor de cultură, a restaurantelor și cafenelelor. „Reluarea activității se va face de la 1 septembrie, iar noi astăzi trebuie să adoptăm hotărârea de Guvern prin care se modifică hotărârea de Guvern pentru starea de alertă pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea acestor activități în bune condiții”, a spus Ludovic Orban.

Proprietarii de restaurante au reclamat lipsa normelor de aplicare, unde vor fi specificate toate condițiile impuse pentru reluarea activității și timpul scurt rămas pentru a modifica spațiile în cazul în care vor fi condiții mai puțin cunoscute.

Premierul Orban a arătat că aceste condiții vor fi disponibile în cursul zilei de astăzi, 31 august, după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Prezența la dezbatere

A mai anunțat că, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost stabilit pragul referitor la nivelul de răspândire a virusului la nivel județean, peste care decizia de restricționare a diferitelor activități, inclusiv restaurante, va fi luată de autoritățile locale. Nivelul este de 1,5 îmbolnăviri la o mie de locuitori ca medie a ultimelor 14 zile. „Acesta este criteriul epidemiologic stabilit cu Ministerul Sănătății și specialiștii”, arată Orban.

Premierul, care este și președintele Partidului Liberal, se va îndrepta către Parlament unde va asista la dezbaterile privind moțiunea de cenzură. El a anunțat că membri guvernului nu vor participa la dezbateri, dar vor fi prezenți în sala Parlamentului.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...