Guvernul promite ieftinire, benzinarii păstrează sus prețurile: O singură rețea acordă reducerea de 50 de bani

Mult anunțata reducere cu 50 de bani a litrului de carburant la pompă nu doar că nu a avut loc, dar majoritatea stațiilor peco au păstrat prețurile. Există o singură excepție.

Prima zi în care poate fi aplicată decizia guvernamentală de reducere cu 50 de bani a prețului benzinei sau motorinei nu a adus și ieftinirea mult – așteptată. Cu o singură excepție, lanțurile de distribuție au păstrat același nivel de preț din ziua precedentă, conform datelor centralizate de peco-online.ro.

În cazul motorinei standard furnizate în București, de exemplu, prețul varia vineri dimineață între 9,23 – 9,30 lei/ litru în rețelele MOL și OMV și era de 9,19 lei/ l la Petrom, Socar și LukOil. Singurii care au redus sunt cei din rețeaua Rompetrol, de la 9,22 – 9,27 lei/ litrul joi la 8,72 – 8,77 lei/ l (respectiv 9,04 – 9,26 lei/ l pentru motorina superioară) – vineri.

Același lucru se întâmplă și în cazul benzinei standard: toate rețelele păstrează prețurile de joi, între 8,56 – 8,71 lei/ l, mai puțin cei de la Rompetrol, care au aplicat reducerea de 50 bani/l și vând astăzi cu 8,16 – 8,21 lei/l. Nu au aplicat-o și în cazul benzinei superioare, unde singura reducere este oferită de stația LukOil București de pe DN1, str. Aeroport Baneasa.

Reducerea guvernamentală

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte. Conform actului normativ, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

„Ordonanţa intră în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate şi să poată să reflecte aceste modificări”, a subliniat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu, la briefingul care a urmat şedinţei de Guvern în care a fost adoptată ordonanţa.

Este interzisă revânzarea carburanţilor achiziţionaţi cu reducerea de 0,5 lei, contravenţia fiind sancţionată cu amenzi de până la 500.000 de lei pentru persoanele juridice.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Se vor inchide multe firme mai ales daca acest guvern de neoameni,animale ,escroci va modifica codul fiscal.Va fi un dezastru.Este ceea mai mare mizerie sa ataci firmele,micii intreprinzatori,micile afaceri,romanii in general cu asemenea hotii.De ce?Sunt bani din fonduri europene,conform codului fiscal actual incasarile la buget sunt bune nu au motive de schimbare in afara jafului si planului de saracire a populatiei.Nu are cine sa-i mai scape pe banditii astia de furia oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole