Guvernul suplimentează numărul de medici de urgență în București

Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri seară, Guvernul României a decis înființarea Compartimentului Suport COVID – 19 în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” din București. Totodată, s-a decis și suplimentarea personalului de specialitate.

Conform documentului, s-au hotărât modificări la Spitalul de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, prin înființarea Compartimentului Suport COVID – 19, în cadrul secției Unitatea de Primiri Urgențe.

Compartimentul este prevăzut cu 200 de posturi de medici specialiști și medici rezidenți an IV și V în specialitățile: anestezie terapie intensive (ATI), medicină de urgență, epidemiologie, radiologie – imagistică medicală, boli infecțioase, pneumologie.

Posturile vor fi ocupate, fără concurs, de medici care au promovat examenul de specialitate în anul 2020 și nu au posturi asigurate sau medici rezidenți an IV-V. În cazul în care un post vacant este solicitat de mai mulți specialiști, acesta este ocupat de medicul care a obținut cea mai mare medie la examenul de specialitate.

Durata angajării medicilor este de șase luni, cu posibilitate de prelungire, cu aceeași perioadă, în cazul în care situația epidemiologică o impune.

Deocamdată, modificările sunt dispuse doar în cazul acestei unități medicale, nefiind discutate suplimentări și în alte zone din București sau din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole