Guvernul va lansa o schemă de decontare de 10 milioane euro pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru universități

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul va lansa o schemă de decontare pentru universități în valoare de 10 milioane de euro pentru achiziționarea de măști și dezinfectați.

„La Consiliul Naţional al Rectorilor de la Braşov am anunţat că, împreună cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, vom lansa la nivelul Guvernului o schemă de decontare pentru universităţi de 10 milioane euro, pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru anul şcolar universitar în curs”, a scris Turcan pe Facebook, sâmbătă.

Turcan a mai anunțat că Guvernul liberal va deconta cu 50 de milioane euro achiziția de dispozitive electronice pentru studenţii defavorizaţi, precizând că decontarea va funcţiona pe acelaşi principiu precum schema de decontare pentru tablete, măşti şi dezinfectanţi din învăţământul preuniversitar. Vicepremierul afirmă că aceste scheme de decontare sunt foarte eficiente.

„Ele au fost aplicate la achiziţia de echipamente şi materiale medicale pentru care, de la un plafon de 350 milioane de euro ne apropiem deja de 1 miliard”, a mai spus Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...