Haită de lupi surprinsă în Munții Apuseni 

Publicat: 06 ian. 2024, 14:30, de Oana Dințică, în ESENȚIAL , ? cititori
Haită de lupi surprinsă în Munții Apuseni 

Imagini spectaculoase au fost filmate în Parcul Național Apuseni. Camerele de supraveghere, amplasate în pădure, au surprins o haită de lupi în habitatul lor natural. Filmulețul de peste 30 de secunde a strâns sute de aprecieri. 

Parcul Național Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. În urmă cu doar câteva ore, camerele de supraveghere au surprins în pădure câțiva lupi, plecați, probabil, în căutarea hranei. 

În imaginile postate pe rețelele de socializare se poate observa cum cele trei animale aleargă prin zăpadă, semn că sunt înfometate. După doar câteva secunde, haita se face nevăzută în pădure.  

Potrivit Romsilva, lupii trăiesc în haită și perechea conducătoare are în componență un mascul și femela alfa, inclusiv puii lor de până la 3 ani.  

„Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din mascul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor afla”, au transmis reprezentanții Romsilva

Conform statisticilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lupi din întreaga Uniune Europeană. Aceste animale mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaște și larve, iepuri, până la cerb sau măgar domestic. 

Lupii parcurg sute de kilometri pe zi în căutarea hranei 

Pentru a-și găsi hrana, lupii parcurg sute de kilometri într-o singură noapte. Simțurile acestor animale periculoase sunt extraordinare. Pe lângă mirosul puternic, auzul și văzul sunt puternic dezvoltate, acest lucru ajutându-i la vânătoare pe timpul nopții.