Halep debutează la Miami, alături de jucătoare din Top 10 WTA

Publicat: 07 mart. 2024, 16:31, de Ovidiu Zară, în SPORT , ? cititori
Halep debutează la Miami, alături de jucătoare din Top 10 WTA

După ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani, la 9 luni, Simona Halep revine în forţă pe terenul de tenis. Deja sportiva noastrã a acceptat un wildcard pentru a participa la turneul WTA de la Miami, unde va concura cu jucãtoare din Top 10 mondial.

“Eu, directorul turneului Miami Open 2024, invit oficial jucătorul Simona Halep și echipa sa de suport la turneul nostru”, scrie în invitația primită de fostul numãrul unu mondial.

„Această scrisoare certifică faptul că Miami Open 2024, prezentat de Itau, parte a circuitului profesionist de tenis ATP și WTA, care distribuie peste 17 milioane de dolari premii totale, începând cu 17 martie și terminând pe 31 martie, se va desfășura în Miami, Gardens, Forida, și va găzdui competiția de calificare la simplu, care adună 96 de jucători masculin și feminin, începând cu duminică, 17 martie 2024, și competiția principală de simplu și dublu cu 320 de jucători, în perioada 19-31 martie 2024”, se mai precizează în scrisoare.

Potrivit doctorului Simonei Halep, Dana Safta, tenismena noastră a acceptat invitația și va merge la Miami: „Mergem la Miami, reluăm încet circuitul de tenis şi sunt convinsă că având meciuri ea va ajunge să performeze acolo unde îşi pune ştacheta, pentru că poate. La Miami o susţin şi personal, voi fi acolo. Ea e un mental foarte puternic, o motricitate care eu cred că, antrenată bine în toată perioada asta de lungă aşteptare şi, reluându-şi acum locul într-un circuit, o să-i dea şi mai multă încredere decât a avut până acum”.

Alături de Simona Halep au mai primit wildcarduri trei campioane de Grand Slam: Emma Răducanu, Venus Williams și Caroline Wozniacki.

Practic, la acest turneu vor fi prezente toate jucătoarele de tenis aflate în Top 10 mondial, inclusiv Iga Swiatek (numărul 1 WTA și campioană la simplu în 2022 la Miami), Aryna Sabalenka (campioană anul acesta la Australian Open) și Elena Rybakina (finalistă la Miami în 2023).

Organizatorii turneului au comunicat faptul că wildcardurile rămase pentru simplu, dublu și calificări vor fi anunțate săptămâna viitoare.

De subliniat că Simona Halep a avut două prezențe în semifinale în turneul de la Miami. Ea are un bilanț de 21 de victorii și 8 înfrângeri pe tabloul principal de la Miami. La ultima apariție, din 2021, a fost eliminată în turul al treilea

Turneul de la Miami va avea premii totale în valoare de peste 17 milioane USD.