Harta epidemiei de coronavirus în România: Ce județe se află în scenariul roșu

Doar trei județe din România se află în scenariul roșu de risc epidemiologic. Este vorba despre Timiș, Ilfov și Cluj, acolo unde incidența cazurilor de îmbolnăviri este de peste trei la mia de locuitori.

În Timiș, Cluj și Ilfov incidența cazurilor de îmbolnăviri este mai mare de trei la mie. În Timiş incidența infectărilor este de 3,75 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când incidenţa a fost de 3,93. În Ilfov este de 3,07, în scădere mare faţă de ziua precedentă (3,12), iar în Cluj este de 3,13, în scădere faţă de ziua precedentă (3,31).

Pentru a treia zi la rând în București rata infectărilor se menține sub trei la mia de locuitori. Vineri incidența îmbolnăvirilor din București a fost de 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când acest indicator era de 2,69 cazuri la mia de locuitori.

Un număr de 11 judeţe se află în zona portocalie (între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori) şi 19 judeţe în zona galbenă (între 1 și 1,5 cazuri la mia de locuitori).

Opt județe sunt deja în zona verde, cu mai puțin de un caz la mia de locuitori. Cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în Olt – 0,58, Buzău – 0,6, Vrancea – 0,6, Harghita – 0,63 şi Covasna – 0,83.

1 COMENTARIU

  1. Comisia Europeană a propus includerea unei noi categorii pe harta Europei , care identifică gradele diferite de răspândire a coronavirusului . Acesta va fi colorat în roșu închis, adică va indica zonele în care infecția se răspândește în mod rapid. Propunerea va fi discutată luni în cadrul mecanismului IPCR creat pentru a ajunge la aranjamente la nivel politic pentru a răspunde situațiilor de criză. Fiecare țară are dreptul să stabilească singură ce măsuri să aplice la frontiere, dar acestea trebuie să fie sincronizate cu vecinii și să nu conducă la închiderea frontierelor, a amintit Von der Leyen. Pentru UE, libera circulație este un drept fundamental, iar pandemia a cauzat probleme serioase în spațiul Schengen, unde fostele frontiere de stat au fost practic restabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...