HC Dunărea Brăila s-a calificat în grupele EHF European League în dauna Viborg HK

HC Dunărea Brăila a reuşit o calificare spectaculoasă în grupele competiţiei de handbal feminin EHF European League, după ce a câştigat ambele meciuri cu echipa daneză Viborg HK, la Brăila, în turul al treilea preliminar.

După 26-24 sâmbătă, Dunărea s-a impus şi mai clar în meciul de duminică, în care Viborg era considerată echipa gazdă, cu 32-28 (15-13).

Viborg a început foarte bine meciul al doilea şi a condus cu 4-0, dar echipa pregătită de croatul Neven Hrupec a recuperat pas cu pas şi a egalat în min. 13, 6-6. Dunărea a avut o perioadă remarcabilă, marcând cinci goluri consecutive, de la 5-6 la 10-6 (20). Echipa brăileană a condus la o diferenţă de cinci goluri, 13-8, dar la pauză ecartul a fost de doar trei, 17-14.

Viborg nu a izbutit să se apropie la mai puţin de trei goluri pe tabelă, dar pe final Dunărea şi-a mărit avansul la şase lungimi, 31-25 şi 32-26, câştigând în cele din urmă cu 32-28.

Pentru brăilence au marcat Nicoleta Safta 7 goluri, Bianca Tiron 6, Aneta Udriştioiu 8, Mădălina Zamfirescu 3, Elena Dache 3, Tamires Morena Lima de Araujo 2, Jovana Sazdovska 2, Maria Kanaval 1.

Golurile echipei antrenate de Jakob Vestergaard au fost înscrise de Carin Stroemberg 8, Kristina Joergensen 6, Maria Fisker Stokholm 3, Line Haugsted 2, Moa Hoegdahl 2, Majbritt Toft Hansen 2, Laura Damgaard Lund 2, Thilde Harregaard Frandsen 2, Sanne Beck Hansen 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...