Hepatita cu debut brusc la copii: Medicii sugerează legătura cu un adenovirus

Cel mai probabil un adenovirus ar putea fi explicația pentru cazurile de hepatită cu debut brusc la copii, detectate în ultima perioadă, inițial în Marea Britanie, dar și în alte țări europene, inclusiv în SUA.

Specialiști din domeniul sănătății investighează în prezent 108 cazuri de hepatită cu debut brusc  – inflamație hepatică – la copii din Marea Britanie, de la începutul acestui an, transmite BBC.

Deocamdată ei spun că este din ce în ce mai probabil ca un adenovirus să fie cauza, dar ei nu exclud și o legătură cu Covid-19.

„Informațiile adunate prin investigațiile noastre sugerează din ce în ce mai mult că acest lucru este legat de infecția cu adenovirus”, a spus dr. Meera Chand, directorul Agenției pentru securitatea sănătății din Marea Britanie – UKHSA.

Pe de altă parte, UKHSA spune că nu există „nicio legătură” cu vaccinul Covid-19, deoarece niciunul dintre copiii implicați nu a fost vaccinat.

Adenovirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă de obicei  răceali, vărsături și diaree.

Hepatita nu este o complicație comună a acestor virusuri, dar în cazuri rare a fost descoperită o legătură.

UKHSA a mai precizat că 77% dintre cazurile aflate în prezent în investigație au fost testate pozitiv pentru o anumită formă de adenovirus.

Până acum, opt copii au avut nevoie de un transplant de ficat, a adăugat dr. Chand.

Medicii au examinat 79 de cazuri confirmate în Anglia, 14 în Scoția și 15 în Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Agenția pentru securitatea sănătății din Marea Britanie a recomandat părinților să fie atenție la simptome precum icterul.

Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a declarat, la începutul acestei săptămâni, că un număr de cazuri de hepatită cu debut brusc și cauză încă neidentificată la copii au fost detectate și în Danemarca, Irlanda, Țările de Jos și Spania.

De asemenea, CDC a anunțat că inclusiv în SUA au fost detectate nouă cazuri suspecte de hepatită cu origine necunoscută la copii cu vârste între 1 și 6 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...