Hepatită de origine necunoscută la copii: Inițial, în Marea Britanie, acum în cinci țări din Europa

Publicat: 21 apr. 2022, 07:03, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Hepatită de origine necunoscută la copii: Inițial, în Marea Britanie, acum în cinci țări din Europa

Pe lângă Marea Britanie, cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscuă au fost detectate în Franța, Danemarca, Țările de Jos și Spania, transmite, luni, presa internațională.

Săptămâna trecută, agențiile străine de presă, relatau despre câteva zeci de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii în Marea Britanie.

Nouă cazuri suspecte au fost identificate la copii între 1 și 6 ani în Alabama (SUA), potrivit ECDC. ”Investigațiile continuă în toate țările care au raportat cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”, transmite ECDC, dar specialiștii britanici consideră că foarte probabil este o cauză infecțioasă date fiind caracteristicile clinice și epidemiologice ale cazurilor.

În Franța, după lansarea unei cercetări active, ”două cazuri de hepatită acută a căror etiologie nu a fost încă determinată au fost semnalate la CHU Lyon, la copii sub 10 ani, fiind în curs de investigare, a indicat Agenția pentru sănătate publică din Franța, pentru AFP.

Cazurile de hepatită acută cu etiologie nedeterminată la copii nu sunt rare. Apariția acestor două cazuri nu este neașteptată și nu demonstrează, în acest stadiu, existența unui număr mare de cazuri în Franța, a explicat aceeași sursă, adăugând că, probabil, în următoarele zile, vor fi raportate și alte cazuri, notează ParisMatch.

Până acum nu a fost raportat niciun deces, dar anumite cazuri din Marea Britanie au necesitat transplant hepatic. ”Investigațiile în laborator asupra acestor cazuri au exclus hepatitele virale de tipul A, B, C, D și E”, potrivit ECDC.

În Regatul Unit, au fost semnalate, în total, 74 de cazuri, la copii sub vârsta de zece ani. ”Unele cazuri prezentau simptome gastro-intestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree și vărsături în săptămânile anteriore, potrivit ECDC.

De asemenea, printre simptome sunt: urina închisă la culoare, scaune deschise la culoare, piele iritată, îngălbenirea pielii și a ochilor, dureri musculare și de articulații, oboseală anormală, lipsa poftei de mâncare.