Hidroelectrica achiziționează Crucea Wind Farm și STEAG Energie România

Publicat: 23 dec. 2020, 15:45, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Hidroelectrica achiziționează Crucea Wind Farm și STEAG Energie România
hidroelectrica

Hidroelectrica a semnat un acord de achiziție a acțiunilor STEAG GmbH din filialele autohone Crucea Wind Farm și STEAG Energie România. Tranzacția se va finaliza în conformitate cu condițiile stipulate în acord.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producției prin adăugarea de capacități regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania își reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului.

Dezvoltat de STEAG și comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

STEAG

De peste 80 de ani, STEAG a susținut o producție de energie eficientă și fiabilă, atât în ​​Germania, cât și în străinătate. Ca partener cu experiență, STEAG își sprijină clienții în mod cuprinzător în toate fazele de alimentare cu energie electrică. STEAG proiectează, dezvoltă, implementează, operează și comercializă soluții energetice extrem de eficiente – de la generare și distribuție bazate pe surse de energie regenerabile, până la centrale mari și reciclarea subproduselor acestora. Împreună cu soluții personalizate în domeniul furnizării de energie electrică și termică, STEAG oferă o gamă largă de servicii energetice – pe baza surselor regenerabile de energie

Parcul Eolian Crucea

Crucea Wind Farm este entitatea care deține parcul eolian Crucea de 108 MW situat în județul Constanța (România).

 STEAG Energie România

STEAG Energie România este o entitate de exploatare, întreținere (O&M) și de administrare care oferă serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare și având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Național de Energie (SEN). În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcțiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR și un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare și cea mai valoroasă companie de stat din România.