Hong Kong. Mască transparentă anti-Covid, destinată tuturor, dar în special persoanelor cu deficiențe de auz

Cercetătorii de la Universitatea Lingnan din Hong Kong au conceput o nouă mască transparentă care, spun ei, permite comunicarea fără bariere. Acest tip de mască a fost concepută pentru protecție, dar și pentru a veni în ajutorul persoanelor cu deficiențe de auz, permițându-le acestora să vadă buzele persoanelor în timp ce vorbesc, transmite AP.

Această mască transparentă a fost realizată cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.

Dr. Albert Ko de la Universitatea Linghan din Hong Kong , coordonatorul echipei de cercetători, spune că această mască a fost proiectată în așa fel încât persoanele cu deficiențe de auz ”pot vedea din lateral, din față și din alte unghiuri”.

Nu este vorba doar de transparența măștii, ci și de cantitatea de lumină căreia i se permite să ajungă pe fața purtătorului, ceea ce face citirea pe buze mult mai ușoară. Și, de asemenea, cred că punctul cel mai important este că, de fapt este o mască de protecție. Are un filtru HEPA și, de asemenea, lucrăm la o a doua generație de filtru care este foarte protector împotriva COVID-19”, spune dr. Ko.

Filtrul pentru particulele de aer trebuie înlocuit la fiecare două săptămâni, având avantajul că prețul lui este redus. În plus, este prevăzut cu un strat interior, special de anti-aburire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...