Dan Mischie: HORA a demarat procedurile pentru a da statul în judecată pentru închiderea restaurantelor și hotelurilor

Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor dinRomânia (HORA), a anunțat că au fost demarate deja procedurile pentru a da în judecată statul ca urmare a restricționării activității din HoReCa în pandemie.

HORA a inițiat procedura legală pentru a da în judecată autoritățile pentru restricționarea activității și lipsa despăgubirilor în acest sens.

„Este un parcurs anevoios din punct de vedere juridic, dar noi am inițiat procesul de a da în judecată anumite entități pentru restricționarea și lipsa despăgubirilor în acest sens.

În principal vom acționa în judecată Prefectura, care a pus în practică ceea ce a hotărât Guvernul, și apoi ne vom îndrepta împotriva legii date de guvern. Apoi despăgubirile le vom cere de la Ministerul de Finanțe”, a explicat Mischie.

Președintele HORA spune că acțiunea juridică se dorește a avea loc în toată țara, dar în cazul în care se va concretiza în București este bine-venită deoarece se va crea un precedent.

„Din moment ce ne-au închis, deși respectăm toate regulile impuse, credem că trebuie să fim despăgubiți. Noi nu avem nevoie astăzi de implicarea statului dacă ne lasă să funcționăm. Dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea unei industrii, atunci trebuie să despăgubească această industrie. Înțelegem că este o criză sanitară, înțelegem că trebuie să închidem, să funcționăm restricționat, dar nu putem să plătim tot noi pentru asta. Statul trebuie să plătească!”, a conchis Daniel Mischie în cadrul unei conferințe de presă organizată, miercuri, alături de reprezentanții FPTR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole