Horia Constantinescu vrea să controleze 4,5 ha de plajă la Costinești EXCLUSIV

Controversatul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, a descins pe Litoral sub pretextul clarificării meniurilor de la restaurante, dar, în realitate, scopul prezenței acestuia este cu totul altul.

Licitație reluată și pentru plaja de la Costinești

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat că se va relua licitația pentru închirierea suprafețelor de plaje neadjudecate. Practic, în prima fază a licitației încheiate pe 14 aprilie 2023, s-a adjudecat 81% din cele 215 ha de plajă nou înființată cu fonduri europene. Ca atare, se va relua licitația pentru suprafețele de plajă încă neadjudecate. Însă, cel mai mare subsector de plajă care va fi scos din nou la licitație este la Costinești. Este vorba de o suprafață de 45.226 de metri pătrați de plajă din zona centrală a stațiunii. Întâmplător sau nu, această suprafață de plajă a avut la prima licitație doar un singur ofertant, dar oferta a fost necunoscută, adică a fost depusă fără respectarea prevederilor din caietul de sarcini. Numai că adjudecarea celor 45.226 mp de plajă este una cu schepsis și care ar trebui să dea de gândit chiar DNA-ului. De ce? Foarte simplu.

Interesul poartă …fesul lui Horia Constantinescu

Potrivit informațiilor furnizate de băieții cu ochii roată care scanează licitația plajelor, președintele ANPC, Horia Constantinescu, este direct interesat ca această suprafață de plajă din Costinești de 45.226 mp să fie adjudecată de către el prin interpuși. Faptul că la ora actuală șeful ANPC este pe Litoral nu este nimic întâmplător. Recentele declarații ale ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, prin care avertiza că ar putea retrage clasificare de stațiune turistică a Costineștiului l-au panicat pe Horia Constantinescu. El a fost ani de zile implicat în mai multe afaceri la Constinești, mai ales pe zona plajelor, iar acum își vede periclitată supremația. Practic, acum Horia Constantinescu face demersurile și presiunile de rigoare ca cele 4,5 ha de plajă să ajungă o persoană juridică aflată în anturajul acestui al cărui nume încă nu-l facem public. Nu trebuie omis faptul că scandalul de anul trecut al închiderii Complexului Tineretului din Costinești are la bază tot jocurile de interese privind plajelor din această zonă de care Horia Constantinescu nu este străin și nu întâmplător acesta a făcut punct de lucru al ANPC la Costinești pentru pupila sa, Teodora Obreja (Șeful de la Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, prins în offside de polițiști la descinderea de la Costinești).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...