Șeful de la Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, prins în offside de polițiști la descinderea de la Costinești

Controversatul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, este disperat după imagine și pozează în cavalerul dreptății, dar, în realitate, la el totul este doar un circ ieftin, și deja a fost prins pe picior greșit de polițiști la descinderea de la Costinești.

Horia Constantinescu a jucat la ”impuse” în weekend

În acest weekend, Horia Constantinescu s-a lăudat pe toate televiziunile și în spațiul online că ANPC a desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la Complexul Tineretului din stațiunea Costinești, unde au descoperit carne expirată de …trei ani.

Numai că realitatea este cu totul alta decât cea cu care s-a împăunat șeful de la Protecția Consumatorului. Comunicatul IPJ Constanța demonstrează că Horia Constantinescu a fost prins în offside de acțiunea polițiștilor de la Costinești, fapt pentru care a cam trebuit să joace la impuse, adică după muzica altora.

Mandat de percheziție, nu control ANPC

„În cursul zilei de sâmbătă, 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Practic, IPJ Constanța a precizat că acțiunea a fost a polițiștilor de la Poliția Transporturi Constanța pentru nerespectarea Codului Muncii, dar și pentru comercializarea de produse alimentare alterate. De aici, începe jocul de glezne al lui Horia Constantinescu care ar trebui să dea de gândit premierului Nicolae Ciucă și instituțiilor de forță ale statului.

Baletul de la Costinești a lui Horia Constantinescu

Descoperirile făcute la Complexul Tineretului din Costinești ridică mari semne de întrebare. ANPC condus de Horia Constantinescu are comandament permanent pe Litoral, iar șefa ANPC Constanța, Ecaterina Scînteie, are ștate vechi în această activitate și știa de ani buni ce se întâmplă la această locație.

Mai mult, Horia Constantinescu a făcut punct de lucru al ANPC la Costinești pentru pupila sa, Teodora Obreja, iar el era o prezență aproape permanentă cu mașina sa decapotabilă prin această stațiune. Practic, șeful ANPC știa tot ce mișcă în această stațiune de mult timp, dar până acum n-a făcut niciun control.

De ce oare? Dacă Horia Constantinescu și echipele de la ANPC ar fi controlat această locație în lunile iunie sau iulie cu siguranță că ar fi descoperit carne expirată de trei ani. Elocvent în acest sens, este faptul că șeful ANPC a făcut circ cu faptul că nu îi este permis accesul în Complexul Tineretului și să se sune la 112, dar, el ulterior, a intrat în locația respectivă pe o intrare de serviciu, ceea ce demonstrează că știa foarte bine localul respectiv.

Așa că, Horia Constantinescu a fost adus de acasă de polițiști ca să constate ceea ce inspectorii ANPC și el trebuiau să o facă de mult timp. După finalizarea audierilor vor apărea și o mulțime de lucruri interesante despre modul cum se efectuează controalele sub bagheta lui Horia Constantinescu, mai ales în anumite locații de pe Litoral, dar și din țară.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...