Hoț ucis cu bâta de paznicul care l-a surprins la furat

Publicat: 12 feb. 2022, 18:56, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
Hoț ucis cu bâta de paznicul care l-a surprins la furat
Poliția Română / Facebook

Un bărbat de 40 de ani a murit, în timp ce încerca să fure furaje, după ce a primit mai multe lovituri de bâtă în cap de la paznicul depozitului.

Hoțul era din localitatea vasluiană Tutova, și a pătruns în noaptea de vineri spre sâmbătă în incinta unei ferme din aceeași localitate.

Surprins de paznic, a fost lovit de mai multe ori cu bâta în cap. Paznicul susține că ar fi fost în legitimă apărare, în condițiile în care victima l-ar fi amenințat cu un cuțit.

A fost trimisă o ambulanță B2 din Bârlad care a găsit victima cu un traumatism craniocerebral important dar conștient și coerent. I s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la Spitalul Bârlad. În urma investigațiilor s-a hotărât transferul la Spitalul de Neurochirurgie Iași cu o ambulanță C2 cu medic. Din păcate, la sosirea la Iași, pacientul a intrat în stop cardiorespirator în ambulanță. Deși s-au făcut manevre de resuscitare cardiorespiratorii avansate în ambulanță, acesta nu a răspuns la ele. A fost declarat decesul, iar cadavrul a rămas la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Cazul a fost preluat de poliție pentru investigații”, au transmis reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Polițiștii Postului de Poliție Tutova, din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, au fost sesizați de către paznicul de 44 de ani că ar fi surprins, în flagrant, un bărbat care ar fi sustras furaje de la ferma pe care o păzea.

Încercând să își asigure scăparea, prezumtivul autor, un bărbat de 40 de ani, din localitatea Tutova, l-ar fi amenințat cu un cuțit pe reprezentantul societății. Acesta din urmă l-ar fi lovit cu un corp contondent.

Bărbatul de 40 de ani a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad și ulterior, pe timpul nopții, ar fi decedat, în timp ce era transportat la o unitate medicală din municipiul Iași”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infractiunilor de tâlhărie calificată și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, cauza fiind declinată, spre soluționare, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.