Hotel Forum din Costinești a început cu stângul în mandatul Gabrielei Firea

Din 2022, celebrul hotel Forum din Costinești se află în proprietatea ministerului condus de Gabriela Firea. Hotelul o duce extrem de prost și are încasări mai mici chiar decât avea în pandemie.

Un document semnat de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, arată că hotelul Forum din Costinești, emblema litoralului românesc de dinainte de 1990 și puțin timp după, are un grad de ocupare mai mic decât în pandemie, iar profitul pe 2022 este la jumătate față de cel din 2021.

Datele prezentate în respectivul document trebuie coroborate cu o decizie a Guvernului Ciucă și anume OUG 1/2022 prin care se stipulează că Biroul de Turism  pentru Tineret (BTT)” – SA București trece de la Ministerul Tineretului și Sportului, instituție condusă de către Eduard Novak (UDMR), la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de către Gabriela Firea (PSD).

Activul important al BTT îl reprezintă celebrul hotel din Costinești. Consultând tabelele de mai jos, aflate în documentul mai sus menționat, semnat de Gabriela Firea, se poate vedea că în primul an aflat sub controlul ministerului Familiei, hotelul a dus-o mai puțin bine: grad de ocupare chiar mai mic decât în anumite luni din 2020, anul lockdown-ului. Față de 2021, an încă sub influența unor restricții, gradul de ocupare a fost superior doar în iunie. comparativ cu 2022.

Anul trecut, s-a realizat un profit de 134,8 mii de lei, comparativ cu 207,1 mii lei din 2021. În 2020, s-a raportat o pierdere, așa cum s-a întâmplat în toată industria hotelieră, puternic lovită de epidemia de COVID. În anul de dinaintea pandemiei, hotelul a realizat un rezultat net de 443 mii de lei, de trei ori peste 2022.

Directorul hotelului Forum este Elena Motoc, însă controlul îl au șefii de la BTT, și anume Alexandru Hazem Kansou, Mugur Mihai Toader și Alexandru Lazarov.

Alexandru Hazem Kansou este cetățean român, născut în Liban, și este secretarul executiv al PSD București, un apropiat al Gabrielei Firea, și fost consilier PNL, exclus din partid în februarie 2020. În trecut a fost director al STB. Firea a insistat la un moment dat ca Hazem Kansou să fie numit prefect al Capitalei. În prezent, ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație al BTT. Ministerul Gabrielei Firea deține în jur de 87% din BTT.

Mihai Toader este fostul primar al Sectorului 2. Acesta a avut doar un mandat, refuzând să mai candideze pentru încă unul. Se vorbea că primăria era condusă mai degrabă de Dan Cristian Popescu, liberal trecut în curtea PSD.

Alexandru Sebastian Lazarov este consilier PSD la Sectorul 5. În 2016, acesta a candidat, pe listele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), pentru un post de consilier local la Sectorul 5. Ulterior, politicianul a trecut la PSD. Este vicepreședinte PSD Sector 5.

Strategia de marketing, în lucru

Într-un interviu dat în 2021, pe când Forum era în subordinea Ministerului Sportului, Elena Motoc susținea că situația financiară a hotelului nu permite angajarea de personal de marketing.

Acum situația pare un pic schimbată dacă ține cont de documentul semnat de Gabriela Firea. ”BTT este în curs de elaborare a planului de marketing pentru promovarea, în anul 2023, a Hotelului Forum din Costinești”, se arată în document.

Hotelul va fi redeschis pe 27 aprilie și va fi închis pe 2 mai, pentru 1 mai. Apoi, sezonul estival la Forum va începe pe 1 iunie și va ține până pe 17 septembrie.

Istoric

“Biroul de Turism pentru Tineret” este o unitate economică specializată în programe turistice pentru tineret ce a fost înființată în 1968. Reorganizata ulterior ca societate comercială și-a schimbat numele în S.C. BTT S.A. începând cu anul 2001. ”Obiectivul nostru, ca agenție, este acela de a vă îndruma spre cea mai bună decizie în alegerea Vacanței de Vis”, se arată pe pagina de internet al BTT.

Biroul nu are o situație financiară foarte bună, raportând pierderi an de an.

Hotelul Forum a fost construit în 1976, devenind rapid emblema Costineștiului, stațiunea tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...