Hoție pe pandemie: Furtul comis de o persoană care a purtat masca obligatorie pe față este simplu sau calificat?

Un furt comis în pandemie cu masca pe față a ajuns tocmai la Instanța Supremă. Hoțul a respectat legea când a venit vorba de purtatul măștii la interior, dar nu a respectat-o deloc atunci când a furat un telefon din buzunarul cuiva într-un magazin din București.

S-a întâmplat anul trecut, la finalul lunii mai. Întrebarea la care trebuie să răspundă judecătorii e următoarea: În cazul unui furt comis de o persoană care poartă masca sanitară obligatorie, infracțiunea este una calificată sau simplă? Întrebarea a venit din partea Curții de Apel București, unde se judecă dosarul. Magistrații au arătat că  în forma calificată, furtul este comis de către o persoană mascată, deghizată sau travestită.

Instanţa de fond a reţinut forma calificată a faptei

Și în funcție de răspuns, este decisă pedeapsa, spotrivit g4media. Așadar, dacă-i furt calificat, pedeapsa poate ajunge până la 10 ani de închisoare, în timp ce pentru forma simplă, legea prevede până la maximum 3 ani de închisoare. În primă instanţă, suspectul a fost condamnat la un an de închisoare.

Instanţa de fond a mai recunoscut că, deşi în perioada comiterii presupusei infracţiuni era instituită obligativitatea purtării măştii în spaţii închise, nu se poate nega că inculpatul a profitat de dispoziţia legală tocmai pentru a comite presupusa infracţiune şi pentru a nu fi uşor de reunoscut. (..) Instanţa de fond a considerat că persoana care poartă mască, chiar şi în cazul în care este obligată de lege să o facă, prevede şi acceptă că furtul va fi înlesnit şi ascunderea infracţiunii va fi mai facilă profitând de contextul social, particular”, sunt motivele pentru care instanţa de fond a reţinut forma calificată a faptei.

1 COMENTARIU

  1. Dacă ai întâlni un Hoţ , ce întrebare, în afară de întrebările obișnuite, ai pune?
    Dacă ai întâlni un Judecător, ce întrebare, în afară de întrebările obișnuite, ai pune?
    Ar fi o întrebare în patru părți; Ce se întâmplă într-o gaură neagră a statului? Ce este în neregulă cu societatea noastră de astăzi? Dacă ai întâlni un hoţ faţă în faţă, care ar fi prima ta întrebare, adresată lui ? Care este cel mai bun răspuns dat la întrebarea „cum este viața ta”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...