Hoții au furat cablurile de cupru din stațiunea Straja

În stațiunea Straja nu vin doar turiștii, ci și hoții. Camera de supraveghere a celui mai înalt telescaun din statiunea Straja i-a surprins pe aceștia în momentul în care furau cablurile de cupru aflate la o altitudine de 1.800 de metri.

Hoții au reușit să ia firele unei aparaturi nefuncționale de anul trecut, când piese al căror cost depășesc zeci de mii de euro s-au defectat.

Administratorii pârtiilor s-au asigurat că-i vor aștepta pe turiștii montani cu noi investiții ce au fost realizate în această vară. Astfel, au fost instalate două noi instalații de transport pe cablu la pârtiile Platoul Soarelui, dedicată schiorilor începători, dar și Sfântul Gheorghe, pârtie dedicată profesioniștilor.

De asemenea, au fost executate și lucrări de amenajare ce țin de infrastructura turistică la stația de întoarcere a gondolei, dar și la punctul de salvare montană și la cabinetul medical al stațiunii.

Cine plătește pentru furt

Din punct de vedere turistic şi al serviciilor care ne vizează pe noi, ca Salvamont, s-au făcut investiţii serioase de către administraţia publică locală”, a apreciat şeful Salvamont Lupeni.

Reparațiile de pe urma hoților vor fi scumpe și de durată, deoarece vor fi importate piese esențiale. Sistemul are o vechime de peste 10 ani și a costat în total aproximativ 8 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...