Hrănitul urșilor se plătește cu amendă! Ce a pățit o turistă din București

O turistă din Bucureşti a fost surprinsă de jandarmii argeșeni în timp ce hrănea un urs la Postul Montan Arefu. Acesta a fost imediat amendată.

O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.
Conform aceleiaşi surse, jandarmii de la Postul Montan Arefu au mai fost solicitaţi să intervină, la sfârşitul săptămânii trecute, în alte 20 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa unor urşi. Toate cazurile au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

La începutul săptămânii trecute a fost amendat de jandarmi şi un turist din Bucureşti, de asemenea surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

Jandarmii argeşeni îi avertizează pe cei care intenţionează să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii pot fi întâlniţi frecvent pe carosabil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...