Acțiune inedită la Galați. În cadrul „HTAG Street Art Festival” sunt pictate fațadele blocurilor gri

Până pe data de 25 august, la Galați se desfășoară „HTAG Street Art Festival”, în cadrul căruia nouă tineri artiști vor picta fațadele unor blocuri din cartierele orașului, revitalizând un peisaj edilitar dominat de betoane. Această abordare artistică este binevenită mai ales la Galați, un oraș dezvoltat în ritm accelerat în perioada industrializării și în care, cu excepția zonei centrale, sunt predominante cartierele de blocuri construite în anii 60-80, ale căror fațade cenușii oferă o imagine anostă.

Festivalul este organizat de Asociaţia „Innovation Education Lab” cu susţinerea financiară a Primăriei Galaţi. Tema lucrărilor ce vor fi realizate este „Hope”.

Până acum au fost realizate două lucrări. Primul mural este intitulat „Family” și ocupă o suprafață de 150 mp pe fațada blocului de pe strada Brăilei nr 1. Lucrarea prezintă un portret de grup cu 3 personaje care par să treacă prin perete. Siluetele fac parte din seria de portrete ale oamenilor oglindă care își reflectă contextul și habitatul în propriul chip.

Cea de a doua lucrare realizată, „Nevertrust”, a fost pictată pe zidul situat pe șoseaua de pe Faleza Dunării, în zona Grădinii Botanice. Lucrarea are lungimea de 30 de metri și înălțimea de 2,30 de metri și a fost realizată de autor@Popescu, din București, care este absolvent  al secției de grafică a Liceului de Artă „Nicolae Tonitza” și al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu”.

Printre artiștii care pictează în aceste zile fațadele blocurilor din Galați se află Eufonic, Yuppa, Iluc, Atoma, Harcea Pacea, Medeea, Cazacincu şi Korolenco și Mihai Alin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...