Huawei susține dezvoltarea rețelelor 5G pentru reducerea consumului de energie

Philippe Wang, vicepreședinte executiv al Huawei pentru regiunea Africii de Nord, a declarat că tehnologia informației și comunicațiilor va permite digitalizarea industriei, va declanșa inovația în mai multe domenii și va face ca alte industrii să devină mai ecologice.

Observațiile au fost făcute în cadrul unei sesiuni organizate de Global Innovation Hub (UGIH) al Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) în cadrul celei de-a 27-a Conferințe a părților (COP27) care s-a desfășurat în orașul Sharm El-Sheikh din Egipt.

„5G, inteligența artificială, analiza datelor, cloud computing – toate aceste elemente vor îmbunătăți procesele industriale într-un mod care reduce consumul de energie și scade emisiile de carbon”, a spus Philippe Wang, vicepreședinte executiv al Huawei pentru regiunea Africii de Nord.

Stațiile de bază au antene și au nevoie de o sursă de alimentare. La rândul său, compania Huawei a înlocuit generatoarele diesel cu panouri solare, care oferă o sursă mai curată de energie electrică în Nigeria și Angola.

În același timp, compania a lansat o antenă 5G ecologică care acoperă o suprafață de până la 500 de metri, folosind jumătate din puterea de transmisie, aspect ce contribuie la reducerea consumului de energie cu 30%.

Potrivit lui Philippe Wang, în același mod în care TIC permite unui dispozitiv inteligent pentru iluminare publică să se stingă singur atunci când nu este nimeni în preajmă, stațiile de bază wireless 5G se pot închide automat atunci când nu există trafic de date, fapt care duce la economisirea de energie.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, Luis Neves, CEO al Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI), a subliniat că digitalizarea ar trebui să se afle în centrul discuțiilor despre climă: „Dacă există o alăturare între o mentalitate orientată spre sustenabilitate și digitalizare, cred că putem crea o metodă eficientă pentru a accelera atingerea obiectivelor de sustenabilitate și calea către o lume în care 10 miliarde de oameni pot trăi o viață sănătoasă. Iar întreprinderile ar trebui să ia în considerare atât amprenta de carbon, cât și amprenta acțiunilor lor”, a spus el.

În acest scop, membrii ITU-T, inclusiv Huawei, au propus un standard pentru măsurarea consumului de energie în rețea. Cunoscut sub numele de metrica energetică Network Carbon Intensity, standardul a fost aprobat de ITU-T la 19 octombrie ca recomandare ITU-T L.1333.

Potrivit lui Nompilo Morafo, director general pentru sustenabilitate și afaceri corporative al MTN Group, „acțiunile durabile și măsurabile” reprezintă cheia pentru atingerea obiectivelor de a avea emisii nete zero. „În această călătorie, utilizarea tehnologiilor digitale oferă un potențial deosebit pentru a crește generarea de energie verde și eficiența energetică a tuturor industriilor„, a adăugat ea.

Sesiunea UNFCCC UGIH, intitulată ICT for Green, a abordat modalitățile prin care tehnologia TIC ar putea fi utilizată pentru a permite dezvoltarea ecologică a unei game largi de industrii, facilitând calea lumii către emisii nete zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...