Hubert Thuma: În Ilfov se poate!

Publicat: 14 mai 2024, 18:40, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Administratie , ? cititori
Hubert Thuma: În Ilfov se poate!
Hubert Thuma: În Ilfov se poate!

În ultimii ani, județul Ilfov a fost locul unde s-au „întâmplat” multe lucruri bune, în ceea ce privește refacerea și dezvoltarea infrastructurii. Proiectele derulate au vizat atât drumurile, alimentarea cu apă, dar și îmbunătățirea vieții cotidiene a locuitorilor din județ, precizează Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, într-o postare recentă pe Facebook.

Peste 80 de drumuri au fost reabilitate, inclusiv DJ 401 Berceni-Vidra, DJ 100 Otopeni-Tunari, DJ 101 Balotești-Moara Vlăsiei – Grădiștea-Sitaru.

Pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare a fost derulat un proiect în valoare de 500 de milioane de euro.

O mândrie a edililor este și că în Ilfov NU mai există unitate de învățământ cu toaletă în curte. Au fost construite creșe și grădinițe noi, școli și licee mai vechi, au fost reabilitate, au fost ridicate noi săli de sport.

În tot județul a fost introdus un sistem de management integrat al deșeurilor. Dealtfel, Ilfov este primul județ integrat 100% pe http://xn--ghieul-5lc.ro/.

„Umple golul din viața ta” a fost un proiect în cadrul căruia aproape 1.000 de animale, câini și pisici, au fost date spre adopție.

Copiii s-au bucurat de o atenție specială. A fost înființat un centru special pentru audierea copiilor victime ale abuzului sexual. În același timp au fost desființate centrele de plasament, iar în locul lor au fost construite case de tip familial în Domnești și Periș.

Nici vârstnicii nu au fost uitați. Sub genericul „Ilfov zâmbește”, peste 100 de vârstnici și-au refăcut dantura, iar în programul „Ilfov, prin ochii tăi” peste 20.000 de perechi de ochelari au fost oferite gratuit.

Peste 8.500 de animale de companie au fost sterilizate în mod gratuit, spre a veni în sprijinul stăpânilor cu venituri mici.

Și, pentru că grija față de mediu este una dintre valorile importante ale edililor din Ilfov, au avut loc numeroase campanii de creare a unor noi zone forestiere, precum și de ecologizare a celor deja existente.