Hunedoara: Preşedintele CJ solicită tarife reduse cu 50% la energie şi gaze pentru locuitorii zonei Munţilor Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a transmis miercuri o adresă premierului Nicolae Ciucă prin care solicită ca furnizorii de energie electrică şi gaze să respecte prevederile unei legi prin care locuitorii zonei Munţilor Apuseni beneficiază de reducerea cu 50% a tarifelor pentru energie electrică şi gaze naturale.

„În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltarii economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, se regăsesc şi locuitori ai judeţului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad şi ai unui număr de 15 comune (Baia de Criş, Balşa, Baiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Certeju de Sus (parţial), Crişcior, Geoagiu (parţial), Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara)”, a notat, pe pagina sa de socializare, preşedintele CJ Hunedoara.

În acest context, preşedintele CJ Hunedoara a precizat că a trimis miercuri premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Energiei, Virgil Popescu, o adresă prin care aduce la cunoştinţa conducerii Executivului faptul că „furnizorul de energie ‘SC ENEL ENERGIE SA’ nu aplică prevederile legale în vigoare”.

„Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun, astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!”, a conchis Laurenţiu Nistor.

Replica Enel

Enel a transmis un punct de vedere despre situația din Munții apuseni, pe care îl redăm în continuare:

„Enel Energie respectă legislația în vigoare și ne asigurăm clienții că îi susținem în demersurile lor și avem toată deschiderea pentru a colabora cu autoritățile locale în acest sens. Reducerea de care ar putea beneficia locuitorii din zona Munților Apuseni se aplică în baza OG nr. 27/1996 care prevede ca autoritățile locale să transmită către furnizorii de energie (nu doar către companiile Enel) o listă a acestor beneficiari, care au domiciliul în localitățile specificate în actul normativ și normele de aplicare ale acestuia. Până la acest moment, compania nu a primit solicitări din partea autorităților locale din zonele menționate în declarațiile publice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...