I-a sugerat unei actrițe să se deghizeze în porc: Directorul artistic al JO de la Tokyo a demisionat

Directorul artistic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Hiroshi Sasaki, a demisionat după publicarea unor comentarii ofensatoare la adresa fizicului actriței Naomi Watanabe (foto).

Un tabloid nipon a dezvăluit că Sasaki i-ar fi sugerat să se deghizeze în porc actriţei de comedie Naomi Watanabe), o vedetă a reţelelor de socializare în Japonia. Într-o declaraţie pe care dat-o publicităţii joi, Sasaki s-a declarat „profund dezamăgit” pentru această „insultă gravă” pe care i-a adresat-o tinerei cu forme generoase.

În martie 2020, înainte de amânarea Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Hiroshi Sasaki le-a sugerat colegilor săi ideea ca Naomi Watanabe să îşi facă apariţia într-un costum roz, cu urechi de porc, la ceremonia de deschidere. Ideea sa, care a fost respinsă imediat, era aceea de a face un joc de cuvinte în limba engleză, între „Olympics” şi „Olympig”.

Acest scandal are loc la mai puţin de o lună după demisia lui Yoshiro Mori, preşedintele comitetului de organizare Tokyo-2020, forţat să renunţe la funcţie după ce a afirmat că femeile vorbesc prea mult în timpul reuniunilor.

„Șocată” de afacerea Sasaki

Noua preşedintă a comitetului nipon de organizare, Seiko Hashimoto, s-a declarat „şocată” de afacerea Sasaki. „Să glumeşti în legătură cu fizicul cuiva este foarte nepotrivit„, a declarat Hashimoto în timpul unei conferinţe de urgenţă pe care a convocat-o joi, adăugând că intenţionează să-l înlocuiască foarte rapid pe directorul artistic, însărcinat cu realizarea ceremoniilor de deschidere şi de închidere ale JO 2020 (28 iulie – 8 august).

Actriţa Naomi Watanabe s-a declarat „cu adevărat surprinsă” după dezvăluirile din presa japoneză, asigurând că este „fericită cu forma corpului” său. Ea şi-a exprimat totodată speranţa că „fiecare persoană va putea respecta şi accepta gândurile şi caracteristicile altora”, conform unui comunicat pe care l-a dat publicităţii joi.

Watanabe, în vârstă de 33 ani, cu origini taiwaneze, este o personalitate mediatică ultracunoscută în Japonia şi foarte influentă pe reţelele de socializare. Contul ei de socializare este urmărit de 9,3 milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...