Iași. În 24 de ore, trei intervenții chirurgicale de transplant la Spitalul ”Sf. Spiridon” și la Spitalul ”Dr. C.I. Parhon

La Spitaul ”Sf. Spiridon” din Iași, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o echipă multidisciplinară a efectuat un transplant de ficat de la un pacient în moarte cerebrală internat în Spitalul Județean Bacău.

Primitorul este un bărbat în vârstă de 60 de ani, diagnosticat cu ciroză. ”A fost singura persoană compatibilă, având în vedere grupa rară de sânge a donatorului”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

De la același donator s-au prelevat rinichii și, în cursul zilei de duminică, la Spitalul ”Dr.C.I.Parhon” medicii au realizat intervențiile de transplant renal.

„Unul dintre cei doi rinichi a fost transplantat unui pacient din judeţul Suceava. Cel de-al doilea transplant este efectuat unei paciente din judeţul Vrancea. Au fost mai mulţi pacienţi chemaţi pentru efectuarea analizelor de compatibilitate. Dintre ei au fost selectaţi doi, care aveau compatibilitatea cea mai bună. În general, pentru astfel de intervenţii sunt chemaţi zece pacienţi cărora li se fac teste de compatibilitate. Sunt selectaţi doar cei care au compatibilitatea cea mai bună”, a declarat Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole