Iata ce nu ar trebui sa uiti atunci cand faci o constatare daune!

Cand esti implicat intr-un accident in trafic, deseori uiti exact cum s-a intamplat acesta. Partea mai rea este faptul ca poti chiar uita si cum anume se face corespunzator o avizare sau constatare a unei daune. Drept urmare, poti fi nevoit sa platesti reparatiile masinii tale din propriul buzunar. Desigur, in cazul in care esti de parere ca nu tu ai fost cel vinovat, acest lucru te va nemultumi.

Tocmai de aceea, exista cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le uiti atunci cand faci o constatare daune. Daca nu uiti de acestea, atunci dosarul tau de dauna va fi realizat intr-un mod corect, iar daunele masinii tale vor fi despagubite, cu putin noroc.

constatare daune

Cand anume se face constatarea si cand avizarea

Sunt destui soferi care fie incurca cele doua lucruri, fie reusesc sa faca doar unul dintre ele. Nicio modalitate nu este de ajuns – trebuie sa le faci pe ambele si sa le faci la timpul potrivit.

Astfel, avizarea trebuie facuta imediat dupa accident, cat mai curand cu putinta. Aceasta are rolul de a instiinta asiguratorul tau ca ai fost implicat intr-un accident. In functie de severitatea accidentului, asiguratorul poate trimite un inspector de dauna la fata locului.

Apoi, atunci cand vine vorba de o constatare daune, aceasta trebuie facuta in termen de 3 zile de la producerea accidentului. Deseori, implica deplasarea ta la sediul asiguratorului. Constatarea are rolul de a incepe demersurile necesare crearii dosarului tau de dauna.

Sa semnezi constatarea amiabila de accident

Ce se intampla atunci cand vrei sa faci o constatare daune si nu ai semnat o amiabila? Simplu – ofiterii politiei trebuie sa intervina si sa solutioneze accidentul. Acesta este rolul unei amiabile – de a pune bazele unei intelegeri intre cei doi soferi implicati si de a lasa asiguratorii acestora sa se inteleaga intre ei, dupa cum s-ar spune.

In situatiile tensionate – fix dupa un accident – este posibil sa uiti de semnarea unei amiabile. Totusi, ar fi de preferat sa nu faci acest lucru.

Sa colaborezi cu un centru de daune de top

Nu in ultimul rand, procesul de constatare daune poate deveni mult mai simplu si mai intuitiv daca alegi sa colaborezi cu un centru de daune de top. Acesta iti poate oferi asistenta daune pe tot parcursul procesului de creare si evaluare a dosarului de dauna.

Pe scurt, poti fi sigur ca nu uiti de semnarea amiabilei daca suni un reprezentant al centrului fix dupa accident (de preferat dupa avizarea daunei).

Cum gasesti un astfel de centru?

Nici nu trebuie sa il cauti! CarsInv este un centru de top care iti sta alaturi din momentul in care faci o constatare daune si pana cand masina ta iese din service – service-ul lor. Acest centru de daune are si un service auto profesionist incorporat, pentru a putea oferi soferilor si masinilor lor avariate servicii de calitate superioara in cel mai scurt timp cu putinta.

De altfel, ce e mai simplu decat sa constati o dauna si sa asisti la reparatia masini tale in acelasi loc? Mai mult, ti se ofera si o masina la schimb in cazul in care reparatia dureaza mai mult de o zi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole