IGSU a publicat lista adăposturilor de protecție civilă din România

În România, există 4.358 de adăposturi de protecție civilă, locuri în care oamenii s-ar putea retrage în cazul unui atac aerian, de exemplu, potrivit unei liste publicate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Locațiile se găsesc în toate județele, cu observația că sunt zone în care sunt foarte puține, cum ar fi în Ialomița – 13 sau Vrancea – 3. Pe de altă parte, trebuie remarcat și faptul că deși sunt verificate an de an, multe dintre ele se află într-o stare jalnică, fiind transformate în beciuri și spații de depozitare.

În Capitală, există peste 1.171 de locații în care bucureștenii se pot adăposti în cazul unui atac aerian. Cele mai multe se află în sectorul 2 – nu mai puțin de 344, în timp ce la polul opus se află sectorul 5 – doar 57 de astfel de locații.

Lista tututor adăposturilor de protecție civilă poate fi consultată pe site-ul IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...