Ikea a demarat lucrările la al treilea magazin din România, în Dumbrăvița, județul Timiș

Publicat: 09 mai 2021, 17:30, de Răzvan Zamfir, în Business , ? cititori
Ikea a demarat lucrările la al treilea magazin din România, în Dumbrăvița, județul Timiș

Retailerul suedez de mobilă IKEA a început lucrările de construcție la sensul giratoriu ce va permite accesul către al treilea magazin al său din România. Noul magazin va fi deschis în Timiș, și va fi inaugurat, probabil, anul viitor în localitatea Dumbrăvița, la 6 kilometri de Timișoara.

Compania a început lucrările la sensul giratoriu ce va permite accesul către magazin, ceea ce implică lărgirea șoselei la patru benzi, potrivit Economica.net.

În luna martie primarul comunei și-a dat acordul, printr-un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre, asupra modificărilor pe care IKEA le dorea la PUZ-ul aprobat în decembrie 2018. Retailerul voia să schimbe amplasarea sensului giratoriu din incinta spațiului comercial și să poată demara lucrările de organizare de șantier și de îmbunătățire a terenului în vederea construirii. În plus, compania a adus și mici modificări PUZ-ului initial, aprobat în decembrie 2018.

Potrivit Certificatului de Urbanism, centrul comercial pe care îl va construi IKEA va avea 3 nivele (subsol, parter și un etaj), cu posibilitatea de extindere până la un nivel maxim de înălțime de 3 etaje. De asemenea, centrul va putea include parcări, alei pietonale, spații verzi, pompe geotermale, instalație de panouri fotovoltaice și va include atât un spațiu comercial cât și birouri, spații de servicii și alte funcțiuni complementare.

Ikea mai deține două magazine în București în Băneasa și Theodor Pallady și un magazin online.