„I’m Flexible”: Peisajul concediilor, schimbat poate pentru totdeauna

În timp ce unii dintre angajați s-au întors la birou în acest an, mulți alții continuă să lucreze de la distanță pe termen nelimitat. Acest lucru a schimbat locul în care oamenii trăiesc și lucrează și, din ce în ce mai mult, modul în care călătoresc, notează AP.

Unul din cinci oameni care merg în concediu în această vară intenționează să lucreze în timpul vacanței, potrivit unui raport al Deloitte, o rețea internațională de servicii profesionale. Dintre aceștia, 4 din 5 plănuiesc să își prelungească durata călătoriilor datorită flexibilității programului.

Munca la distanță a estompat granița dintre călătoriile de afaceri și cele personale. Mai degrabă decât să plece de acasă rareori pentru vacanță, lucrătorii de la distanță pot călători în orice moment. Acest lucru are potențialul de a răsturna tendințele de călătorie de lungă durată.

Oportunități enorme

Pentru industria turismului, acești nomazi oferă oportunități enorme. Lucrătorii de la distanță pot petrece mult mai mult timp – și bani – în destinații îndepărtate.

Înainte de pandemie, era scump să zbori în weekend și mai ieftin în timpul săptămânii. Toate acestea s-ar putea schimba odată cu munca la distanță.

Potrivit datelor de la Hopper, o aplicație de rezervări de călătorii, costul zborurilor interne în zilele de duminică și luni a crescut cu 5,90% și, respectiv, 2,97% în 2022 față de 2019, în timp ce costul zborurilor în zilele de vineri și sâmbătă a scăzut cu 3,04% și 1,60%. Acum este mai ieftin să zbori într-o sâmbătă decât într-o zi de luni, în medie.

Mulți angajați au fugit din orașele mari în timpul pandemiei, umplând suburbiile și zonele rurale. Dar munca la distanță a schimbat și cheltuielile de înainte de pandemie iar acum bugetele permit uneori mai multe călătorii.

Fără constrângeri

Airbnb, platforma de închiriere de vacanțe, raportează că numărul de sejururi pe termen lung (peste 28 de zile) s-a dublat în primul trimestru din 2022 față de 2019. Compania a introdus chiar și o funcționalitate de căutare „I’m Flexible” pentru călătorii care nu trebuie să se întoarcă la birou la o anumită dată.

Fără a mai fi constrânși de zilele de concediu și de întoarcerea dintr-o călătorie până luni, lucrătorii la distanță au schimbat peisajul concediilor, poate pentru totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...