Imaginea familiei regale britanice, din nou pătată. Prinţul Andrew, acuzat de agresiuni sexuale

Prinţul Andrew este ţinta unei plângeri în care este acuzat de agresiuni sexuale. Acesta a recunoscut că este vizat de o procedură oficială, în cadrul unei anchete declanșate la New York, conform AFP.

Al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a a fost acuzat public de agresiuni sexuale de o americancă. La începutul lui august, Virginia Giuffre a depus plângere la tribunalul federal din Manhattan pentru fapte care s-au produs acum mai mult de 20 de ani. Femeia susține că era minoră la momentul agresiunilor.

Această plângere, depusă pe 9 august, a fost oficial predată pe 27 august la domiciliul regal din Windsor, în absenţa prinţului Andrew.  

Potrivit documentelor judiciare consultate vineri de AFP, ducele de York a acceptat în final că plângerea i-a fost adusă şi predată oficial. Avocaţii săi şi acuzatoarea au fost de acord că această notificare este din 21 septembrie (şi nu din 27 august).           

Prinţul Andrew, în vârstă de 61 de ani, are timp până în 29 octombrie să răspundă acestei notificări.               

Potrivit plângerii lui Giuffre, femeia a fost predată „în scop sexual” prințului Andrew. Se pare că între 2000 şi 2002, pe când avea doar  16 ani, femeia a fost victima unei rețele de trafic de persoane. Jeffrey Epstein, capul acestei rețele, a fost condamnat şi închis. În vara lui 2019, acesta s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în care era închis.

Prinţul Andrew respinge „categoric” aceste acuzaţii. Acesta este suspectat că a agresat-o sexual pe Virginia Giuffre de trei ori: la Londra, în New York şi în Insulele Virgine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...