Immofinanz a cumpărat fostul sediu BCR, Bucharest Financial Plaza. Clădirea a costat 36 de milioane de euro

Immofinanz a cumpărat clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, din apropierea centrului istoric al Bucureștiului. Proprietatea a fost vândută de Banca Comercială Română (BCR), cel mai mare grup de servicii financiare din România și subsidiară Erste Group Bank din Austria. Clădirea, cu o suprafață totală închiriabilă de circa 27.700 mp (după conversie), a fost sediul central BCR, până anul trecut. Valoarea tranzacției, încheiată astăzi, este de aproximativ 36 de milioane de euro. 

„Acordul este un pas important pentru mmofinanz în ceea ce privește consolidarea portofoliului de clădiri premium de birouri  și a brandului inovator myhive în București. Economia României își va reveni rapid din declinul provocat de pandemie în 2020, urmând o perioadă de dezvoltare în următorii ani”, a declarat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ. „Planul de renovare și transformare a clădirii de birouri într-o proprietate modernă, de calitate superioară, sustenabilă, adaptată conceptului premium myhive, caracterizat prin flexibilitate, va suplimenta spațiul public prin crearea unei terase verzi, care va deveni un punct de atracție pentru oraș și rezidenți”, a adăugat acesta.

Lucrările de renovare vor începe imediat după obținerea autorizațiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2024.

Bucharest Financial Plaza este cea mai înaltă clădire de birouri din centrul Bucureștiului

Cu o înălțime de  aproape 70 de metri, Bucharest Financial Plaza nu este doar cea mai înaltă clădire de birouri din centrul orașului, ci și un simbol arhitectural. Amplasată pe Calea Victoriei,  în  centrul istoric al orașului, clădirea oferă acces excelent la mijloace de transport public și privat, inclusiv trei stații de metrou aflate în imediata apropiere. Din anul 2000, Bucharest Financial Plaza este parte a unei zone bine cunoscute de cumpărături.

La 30 septembrie 2020, proprietățile din România ale Immofinanz aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane euro, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiții active include 13 proprietăți, o suprafață închiriabilă de circa 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 93.6%. Cele mai importante proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice și cele două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...