Immofinanz, venituri din chirii de 50,3 mil. euro anul trecut în România. Compania a vândut și un teren de 3 hectare

Potrivit ultimului raport de piață al companiei, proprietățile Immofinanz din România au o valoare contabilă de 749,2 milioane euro și reprezintă 15% din portofoliul total al grupului imobiliar. Immofinanz are venituri totale din chirii, pe piața românească de 50,3 milioane euro la finalul anului 2020 (față de 52 milioane euro în 2019), echivalentul a 17% din veniturile totale din chirii ale grupului.

Valoarea proprietăților active din România este de 611,7 milioane euro și cuprinde opt clădiri de birouri (10,6% din totalul portofoliului activ de clădiri de birouri) și cinci proprietăți de retail (19,2% din totalul proprietăților de retail active). Rata de ocupare a rămas ridicată în 2020, respectiv de 93,2%.

Compania de dezvoltare imobiliară a vândut, anul trecut, 3 hectare din platformă de 6 hectare IUS Brașov către un dezvoltator imobiliar. Compania intenționa să dezvolte pe platforma brașoveană un proiect de retail Stop.Shop, la care a renunțat, în 2018, din cauza timpului prea mare necesar pentru obţinerea aprobărilor necesare.

Immofinanz spunea, la începutul anului 2019, că demarase procedura de obţinere a autorizaţiilor necesare pentru construcţia unui centru comercial Stop Shop în Braşov, pe fosta platformă IUS (o fostă fabrică de scule), dar a abandonat ideea și acum circa doi ani a vândut, inițial, circa 12.000 de metri pătrați din terenul fostei fabrici către Kaufland și Lidl pentru circa 3,8 milioane euro. Ulterior, anul trecut, a vândut și suprafața de 3 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...