Impact a luat un credit de circa 7 mil. euro pentru construirea a trei blocuri în Greenfield

Dezvoltatorul imobiliar Impact, singura companie de profil listată la bursa din București, a luat două credite de la First Bank, în valoare de 5,9 milioane euro și 4,5 milioane lei pentru construcția blocurilor blocurilor Z1, Z2 și D6 din cartierul Greenfield Băneasa.

Împrumutul va fi luat prin trageri succesive în funcție de evoluția construcțiilor, data scadenței finale fiind de 30 de luni de la data semnării contractului.

Facilitatea de finanțare este acordată pentru o perioada de 24 de luni începând cu dată semnării contractului de credit, iar în vederea garantării obligațiilor asumate prin contractele de credit Impact a constituit, în favoarea First Bank S.A. contractul de ipotecă imobiliară asupra terenurilor pe care se construiesc blocurile Z1, Z2 și D6 din cartierul Greenfield Băneasa, și un teren de 3.316 mp situat în București, Drumul Pădurea Neagră, împreună cu construcțiile ce se vor edifica pe acesta; și un alt teren de 7.811 mp situat în București, Drumul Pădurea Pustnicu, împreună cu construcțiile ce se vor edifica pe acesta.

De asemenea, Impact a garantat și cu contracte de ipotecă mobiliară având că obiect creanțele din antecontracte, polițe de asigurare și scrisori de garanție bancare emise în favoarea societății referitoare la proiectul menționat mai sus, alte creanțe, conturile deschise de Societate la First Bank S.A. și un contract de ipotecă mobiliară asupra unui cont de depozit, care va acoperi valoarea dobânzii aferente creditului pentru o perioada de 3 luni și va fi menținut pe toată durata finanțării.

Greenfield Băneasa dezvoltat de Impact pe 60 de hectare, pe termen lung, între 2007 și 2028, are, în prezent, 3 faze finalizate și înregistrează un grad de contractare de 98,7%. La 30 noiembrie mai erau disponibile la vânzare 33 de unități, majoritatea apartamente cu 4 camere, dintre cele 2.548 de apartamente finalizate până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole