Important pentru profesori și elevi: Google introduce modificări în programele pentru educație

Compania Google va introduce în lunile următoare peste 50 de modificări și opțiuni noi în pachetul său de programe pentru educație.

În primul rând, aplicația își schimbă numele din G Suite for Education în Google Workspace for Education. Modificările dintre care o parte sunt determinate din “lecțiile” predării la distanță în timpul pandemiei.

Modificările vor fi atât de structură, cât și de detaliu, introducând elemente care să răspundă multora dintre cum ar fi imposibilitatea elevilor de a intra într-o ședință Meet înaintea profesorilor, potrivit edupedu.ro.

Rebranding-ul G Suite conține mai multe paliere: ediția gratuită, G Suite for Education, e redenumită Google Workspace for Education Fundamentals, iar G Suite Enterprise for Education este redenumită Google Workspace for Education Plus, trecerea clienților din Enterprise în Workspace Plus făcându-se automat.

De asemenea, Google a anunțat și schimbări care vor fi introduse treptat, cu variații de la o zonă la alta, începând cu lunile următoare.

Elevii nu vor mai putea intra în sesiuni Meet

Vor exista instrumente de monitorizare a gradului de implicare a elevilor în timpul cursurilor și diverse instrumente de predare online din alte surse vor putea fi integrate în Classroom de către profesori.

Aplicația Classroom pentru Android va putea fi folosită offline, iar elevii nu vor mai putea intra în sesiuni Meet, create din Classroom, înaintea profesorului.

Meet va putea fi folosit doar în grupe restrânse, iar mai mulți profesori pot avea simultan statutul de gazdă a sesiunii. În plus, va exista posibilitatea de a “pune pe mute” toți participanții la o videoconferință și de a controla când aceștia pot porni microfonul (în caz că profesorul nu dorește să fie întrerupt, de exemplu).

Compania introduce și schimbări în politica privind stocarea datelor. Dacă, până acum, pentru unele instituții Google oferea spațiu de stocare nelimitat, va folosi un model de stocare la comun pentru unitățile școlare, pornind de la 100TB – politică ce va fi aplicată de anul viitor, potrivit edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...