Anul acesta s-a înregistrat a doua cea mai călduroasă lună noiembrie din istoria cunoscută

În 2020 a fost înregistrată a doua cea mai călduroasă lună noiembrie de când se fac măsurători meteorologice, anunță Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite.

„Temperatura medie globală combinată deasupra uscatului şi deasupra suprafeţei oceanice pentru noiembrie 2020 a fost cu 0,97 grade Celsius mai mare decât media de 12,9 grade Celsius înregistrată în secolul al XX-lea”, precizează un comunicat publicat de NOAA.

Potrivit meteorologilor, luna noiembrie din 2020 este a doua cea mai călduroasă din 1880 până acum, singurul an în care au fost înregistrate temperaturi mai ridicate a fost în 2015. În urmă cu cinci ani, temperatura medie a lunii noiembrie a fost cu +1,01 grade Celsius peste media din secolul al XX-lea.

De asemenea NOAA spune că cele mai călduroase 10 luni de noiembrie au fost înregistrate după anul 2004, iar cele mai călduroase cinci luni de noiembrie s-au produs după anul 2013.

„Temperaturi record pentru noiembrie au fost observate în zonele de pe toate continentele unde datele meteorologice sunt disponibile şi deasupra tuturor zonelor din toate oceanele majore”, au adăugat specialiştii de la NOAA, citați de Agerpres.

Temperaturile din anumite zone din vestul Antarcticii au fost cu cel puţin 3 grade Celsius peste valoarea medie calculată pentru secolul al XX-lea, potrivit datelor prezentate de NOAA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...