În câte țări puteți intra FĂRĂ VIZĂ cu un pașaport românesc

Un clasament care se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări. Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.

Astfel, paşapoartele japoneze oferă acces la cel mai mare număr de destinaţii din lume fără viză, potrivit clasamentului Passport Index al firmei britanice de avocatură Henley & Partners, citat miercuri de dpa. Persoanele cu paşaport japonez pot intra în 191 de ţări fără viză sau să primească viză la intrare. Deţinerea unui paşaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă – acesta clasându-se anterior pe locul al doilea. Potrivit guvernului japonez, aceasta reflectă imaginea internaţională bună a ţării ca a treia cea mai mare economie a lumii şi una dintre cele mai sigure ţări.

Românii, fără viză în 172 de țări

Paşaportul Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări. În timp ce turiştii japonezi sunt printre cei din 14 ţări care din 1 iulie pot intra din nou în UE, restricţiile de intrare sunt încă în vigoare pentru SUA, de exemplu, care se clasează pe locul al şaptelea în index.

În acest clasament, România se află pe locul 17. Cu un pașaport românesc se poate intra fără viză în 172 de țări. Dacă nu știați, modelele noi de paşapoarte puse în circulaţie în 2019 de Poliţia Română sunt printre cele mai greu de falsificat documente de călătorie din lume.

La polul opus al clasamentului, pe ultimele locuri, se află Siria, Irak și Afganistan, țări cu al căror pașaport se poate intra fără viză în mai puțin de 30 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...