În ce vrea să investească un miliard de euro președintele Franței

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi, la Palatul Elysée, investirea unui miliard de euro până în 2030. Această investiție are un țel precis și deosebit de actual.

Macron vrea să investească un miliard de euro până în 2030 pentru dezvoltarea unor reactoare nucleare modulare mici (SMR), în cadrul planului de investiţii „France 2030” în valoare de 30 de miliarde de euro. Totul este prevăzut în cadrul acestui mare plan, după cum relatează AFP. Prin acest plan uriaş de investiţii este vorba despre rezolvarea „deficitului tot mai mare al creşterii economice franceze”, după cum a precizat Macron.

Franţa, Finlanda, Cehia şi alte state membre din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, susţin în comun includerea energiei nucleare pe lista investiţiilor „verzi”, după cum a anunţat săptămâna aceasta Ministerul Industriilor din Cehia. „Pentru a câştiga bătălia climatică, avem nevoie de energie nucleară. Pentru noi toţi, energia nucleară este un activ crucial şi fiabil pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, se arată într-o declaraţie care a fost semnată şi de reprezentanţii Poloniei, Ungariei, Slovaciei, Bulgariei, Croaţiei, României şi Sloveniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...