În China ar putea reveni restricțiile dure din cauza numărului crescut de persoane infectate cu Covid

Publicat: 11 iul. 2022, 14:15, de Nina Marcu, în ESENȚIAL , ? cititori
În China ar putea reveni restricțiile dure din cauza numărului crescut de persoane infectate cu Covid

Toate activitățile vor fi oprite vreme de șapte zile în orașul chinez Xi’an, unde locuiesc 13 milioane de persoane, pentru că s-au depistat 18 cazuri de Covid.

Fabricile, școlile, sălile de sport și restaurantele vor rămâne închise, în timp ce aceia care locuiesc în cartiere cu risc ridicat trebuie să rămână în casă pentru a preveni creșterea infecțiilor.

Orașul, care a suferit deja o lună de izolare și restricții anti-Covid la sfârșitul anului trecut, a revenit de sâmbătă sub regimul „măsurilor temporare de control” după ce 18 persoane care lucrează în salubrizare, au fost găsite pozitiv la testare.

„Activitatea de urmărire epidemiologică este încă în desfășurare”, a declarat Ma Chaofeng, un oficial local din sectorul sănătate, într-un briefing. China, ca și alte țări, se confruntă cu o creștere a infecțiilor provocate de virus și zeci de milioane de oameni sunt blocați și opriți de la activitățile zilnice, în încercarea de a limita răspândirea virusului, aceasta fiind în conformitate cu politica adoptată de guvern încă de la începutul pandemiei, și anume Covid zero.

Se înțelege, desigur, că nu doar în orașul menționat sunt probleme. Comisia Națională de Sănătate spune că e posibil, ca din cauza creșterii numărului de infecții, să se treacă la restricțiile dure din ultimele luni. S-a lansat o nouă rundă de testare în masă în 9 din 16 districte. Iar chinezii încep, deja, să-și facă provizii de alimente.