Zonele din centrul Bucureştiului care vor deveni pietonale

De weekendul viitor şi până în 17 octombrie, Primăria Capitalei va relua proiectul „Străzi deschise”, în care zone din centrul Bucureştiului vor deveni pietonale în zilele de sâmbătă şi duminică, după cum a precizat primarul general, Nicuşor Dan.

E vorba de şapte zone din centrul Bucureştiului: Bulevardul Kiseleff care se continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmboviţa. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend, până în 17 octombrie, de sâmbătă, de la ora 11:00, până duminică la ora 21:00.

În primul rând este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber, este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat, în al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public şi în al treilea rând, este un test pentru un program mai amplu, pe care vrem să-l facem anul viitor, în care să nu deschidem doar zone centrale, ci să deschidem zone din cartiere”, a declarat vineri Nicușor Dan, într-o conferință de presă. .
Primarul general a mai anunţat că uşa mare a Primăriei Capitalei va fi deschisă pentru cetăţeni, ca urmare a scăderii numărului infectărilor confirmate cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...