În galeria primarilor din județul Buzău se află și patru doamne

Publicat: 12 iun. 2024, 12:52, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ALEGERI , ? cititori
În galeria primarilor din județul Buzău se află și patru doamne
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Patru femei au câştigat lupta electorală pentru funcţia de primar la alegerile locale din data de 9 iunie în comunele din judeţul Buzău În total, 22 de doamne au candidat pentru un fotoliu de primar în întregul județ.

În comuna Brădeanu, din județul Buzău, candidatul PNL, Preda Violeta a obţinut un scor de 47,10%, respectiv 554 de voturi.

„Am 42 de ani şi sunt asistent medical în comuna Brădeanu. Sunt căsătorită, am un soţ iubitor care mă susţine în tot ceea ce fac şi doi băieţi care mă reprezintă. Sunt persoana care am muncit din greu şi nu am să dau înapoi niciodată pentru a aduce Brădeanu pe drumul normalităţii. Ca principale obiective îmi propun îmbunătăţirea actului medical în comuna Brădeanu prin modernizarea cabinetului medical, racordarea la reţeaua de apă a tuturor gospodăriilor, reînfiinţarea echipei de fotbal, asfaltarea tuturor drumurilor comunale, introducerea unui bancomat în comuna Brădeanu şi nu numai. Mi-am propus să fiu un primar transparent”, a transmis Violeta Preda înainte de alegerile locale.

În comuna Robeasca, primarul în funcţie Vlad Domnica (PSD) şi-a adjudecat un nou mandat după ce a fost votat de 363 dintre alegători (70.76%).

„Era ultimul mandat pe care mi-l doream. În acest mandat îmi propun racordarea la reţeaua de gaze a comunei, să rezolv tot ce înseamnă utilităţi pentru cetăţenii mei”, a precizat Domnica Vlad.

Funcţia de primar al comunei Cilibia a fost adjudecată de candidatul PNL, Ioana Toma care a strâns 407 voturi (38,91%) iar comuna Puieşti va fi reprezentată de un candidat social democrat, Rodica Bârlă votată de 861 dintre alegători (56,57%).