În Mariupol, noul Auschwitz, după cum spune primarul Vadym Boychenko, rușii ar arde cadavrele în crematorii mobile

Conform canalului Telegram al municipiului Mariupol, citat de agenția de presă ucraineană UNIAN, rușii ar arde în crematorii mobile morții războiului.

Că sunt de-ai lor, ruși, că sunt civili ucraineni… Scopul este de a ascunde morții cu care sunt presărate localitățile ucrainene. Acțiunea ar fi fost demarată pentru a șterge urmele masacrelor săvârșite zilele trecute, dar și pentru a nu aduce în Rusia miile de cadavre ale soldaților ruși morți pe front. Pentru această operațiune, ar fi fost angajați mercenari din Doneţk, statul autoproclamat în 2014, care au viziuni proruse. Misiunea lor ar mai fi, în afară de arderea cadavrelor, și să descopere și, apoi, să anihileze martorii oculari ai crimelor comise. Vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciuk afirmă: „Serviciile secrete au spus că Rusia încearcă să-și ascundă crimele și din acest motiv folosește cuptoare crematorii mobile la Mariupol pentru a arde cadavrele femeilor și copiilor noștri”. În completarea spuselor ei, vine primarul Mariupolului, Vadym Boychenko. Acesta declară: „Ni se spune că Rusia încearcă să-și ascundă crimele și de aceea folosește cuptoare mobile de incinerare. La Mariupol se ard cadavrele femeilor și copiilor noștri. Aceleași cuptoare de incinerare sunt folosite și pentru propria lor armată. Le-au adus din țară. Ca să nu se vadă în Rusia. Imaginați-vă ce ar însemna să vadă mii de cadavre întorcându-se în patria lor. Rușii au transformat orașul nostru într-un lagăr de exterminare. Ce se întâmplă acum nu mai este noua Cecenie sau Alep. Asta este noul Auschwitz și Majdanek!”

Că lucrurile ar sta așa, afirmă și Mihail Podolyak, consilier al biroului prezidențial ucrainean: <<„Asta e evoluția propagandei ruse. Mai întâi au intrat să „elibereze ucrainenii de naziști”. Acum se spune că cei mai mulți ucraineni sunt naziști și ar trebui să fie pedepsiți. Crematorii mobile, gropi comune, crime etnice în Europa centrală! Scuzați-ne, domnule Churchill, lumea se prăbușește din nou!”>>.

Potrivit administrației din Mariupol, aici au murit cinci mii de oameni, printre ei și 210 copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...